Sbírka „Čistá voda“

V první části kampaně jsme získali díky našim dárcům 12 čerpadel pro dodávku vody. Ty jsou připravovány k odeslání na Ukrajinu ze skladu poblíž Varšavy.

V tuto chvíli probíhá druhá část kampaně – sbírání finančních prostředků na nákup tablet pro čištění vody:

Tyto tablety budou dodány do skladu v Polsku a poté odeslány do sociálního centra v okrese Kupjansk, kde byla zničena přehrada Oskolské nádrže. Zaměstnanci v sociálním centru distribují tyto tablety lidem, kteří potřebují pitnou vodu a ještě nejsou připraveni se evakuovat.

Hladina podzemní vody klesla o 10-12 metrů. Rybníky, jezera a studny vysychají. Hloubka vody je nedostatečná. Voda se čerpá z nedalekých řek a výkopů. Taková voda vyžaduje čištění před použitím. Bohužel problém nelze vyřešit pouze vařením – na zpracování většího množství vody jsou zapotřebí speciální nádrže a energie, která je v tomto regionu nedostatečná. Cena balení 20 tablet je 8 eur.

Finanční prostředky jsou shromažďovány na účet neziskové organizace Úkryt s.z., vedenou Pavlem Oskinem, kterého všichni známe díky jeho pomoci ukrajinským uprchlíkům. Účet byl otevřen tento týden a od 12. října bude transparentní.

Účet pro platby z ČR v českých korunách: 6537849319/0800

Údaje o účtu pro mezinárodní platby:

Úkryt z.s.
IBAN: CZ64 0800 0000 0065 3784 9319 – platba v eurech nebo dolarech
Adresa: Vřesová 677/5, Prague 181 00
Swift: GIBACZPX

V popisu platby uveďte „Čistá voda„.

Připojte se k naší kampani a přispějte.